O podjetju


Lesno predelovalna dejavnost na sedanji lokaciji MURALES-a se je začela že v letu 1920 s postavitvijo žage za razrez hlodovine. Leta 1951 je bil obrat priključen k podjetju LIP MARIBOR, katerega naslednik je bil MARLES MARIBOR. Proizvodnja stolov v Ljutomeru se je začela leta 1962. Leta 1974 je bila zgrajena nova tovarna za proizvodnjo sedežnega pohištva in tako so bili ustvarjeni pogoji za serijsko proizvodnjo.

V letih 1988 smo se odločili za izločitev iz velikega MARLES-a za samostojno pot.

Odločitev za samostojno pot razvoja je pomenila odgovornost za lastni razvoj, odgovornost za delovna mesta in varnost družin naših sodelavcev. Po nekaj letih trdega dela smo uspeli in dokazali, da je naša odločitev bila pravilna, ter tudi blagovna znamka našega pohištva MURALES se je dobro uveljavila na domačem in tujem tržišču.

Družba MURALES d.d. Ljutomer je danes poznana tako v Sloveniji, kakor tujini, kot kvalitetni proizvajalec jedilniškega sedežnega pohištva. V podjetju je trenutno zaposlenih okrog 106 sodelavcev.

Letno izdelamo več kot 160.000 kosov stolov, miz, kotnih klopi, jedilniških vitrin, ekskluzivnih izdelkov in izdelkov za opremljanje. Za svoje delovanje porabimo približno 5.500 m3 desk bukovega, hrastovega in jelševega lesa. Imamo 4 ha lastnih zemljišč in 15.000 m2 pokritih proizvodnih in skladiščnih površin.

Sodelujemo z vsemi največjimi slovenskimi saloni pohištva, tako da lahko naše izdelke kupite pri več kot 90 partnerjih, kjer vam bodo znali tudi svetovati. Imamo tudi lastno industrijsko prodajalno, kjer vam lahko ponudimo tudi modele, ki so sicer namenjeni izvozu.