GDPR

Izjava podjetja Murales d.d. Ljutomer o Pravilniku o zasebnosti 
Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja.Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete ob nakupu preko spletne trgovine so varovani v skladu z veljavno zakonodajo. Vse spletne aktivnosti podjetja Murales d.d. Ljutomer so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih podjetje Murales d.d. Ljutomer, prejme od vas, kadar obiščete našo spletno stran www.murales.si

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov
Osebni podatek je vsaka informacija, ki vas identificira. Osebni podatek je na primer ime, priimek, elektronski in poštni naslov. Vaših osebnih podatkov ne zbiramo, izjemoma kadar vi to omogočite, to je ob nakupu, pri sodelovanjih v spletnih raziskavah, nagradnih igrah. V teh primerih podjetje Murales d.d. Ljutomer jamči, da bo osebne podatke varovala kot zaupne.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih kot uporabnik vnesete v obrazce na spletnem mestu murales.si. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik. Zbirajo se tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta in sicer z namenom zagotavljanja varnosti in dokazljivosti. Vsakemu uporabniku se ob začetku obiska dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Podjetje Murales d.d. Ljutomer lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. 

Način in namen uporabe osebnih podatkov 
Z uporabo spletnega mesta murales.si se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Podatkov o uporabnikih podjetje Murales d.d. Ljutomer v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam  ali jih kakor koli tržilo drugje.  Zaposleni v podjetju Murales d.d. Ljutomer so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših osebnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

Nakupovanje brez registracije
Nakupovanje v spletni trgovini podjetja Murales d.d. Ljutomer poteka brez predhodne registracije, torej uporabnik naročilo izvede kot neregistrirani uporabnik. Podjetje vpisane podatke uporablja za obdelavo oddanega naročila. Podjetje Murales d.d. Ljutomer kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

Posredovanje e-sporočil
Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Murales d.d. Ljutomer posreduje tudi preko e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani so poslovni e-naslovi. S pošiljanjem e-sporočila na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta murales.si.

Sodelovanje v nagradnih igrah
Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah. 

Pravice uporabnika 
Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu murales.si lahko naslovi na elektronski naslov prodaja@murales.si

Svoboda izbire
Osebne podatke, ki jih posredujete podjetju Murales d.d. Ljutomer nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših osebnih podatkov ne boste posredovali podjetju Murales d.d. Ljutomer, potem do nekaterih funkcionalnosti ali vsebin spletnega mesta ne boste imeli dostopa. V primeru spremembe vaših osebnih podatkov (poštna številka, e-naslov, poštni naslov, telefonska številka) vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov prodaja@murales.si

Zagotavljanje varnosti osebnih podatkov 
Podjetje Murales d.d. Ljutomer si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na strani murales.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.) so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje Murales d.d. Ljutomer varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani podjetja Murales d.d. Ljutomer pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem
Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje Murales d.d. Ljutomer jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavno zakonodajo. Podatki so lahko posredovani: 
- hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo; 
- družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …); 
- marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja
- podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.) 
- vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; 
- pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.). 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z zakonodajo. 

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)
Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja Murales d.d. Ljutomer se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Povezave do drugih spletnih strani
Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto podjetja Murales d.d. Ljutomer. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetje Murales d.d. Ljutomer za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Murales d.d. Ljutomer si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Upravljavec osebnih podatkov je Murales d.d. Ljutomer, Kolodvorska 3, 9240 Ljutomer, Slovenija. Morebitna vprašanja o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov lahko naslovite na prodaja@murales.si