VEČ KOT 200 USTVARJALNIH ROK

Dobra tri desetletja smo že vpeti v popoln proces izdelave izdelkov Murales, zato smo nadvse ponosni, da vam lahko z našimi stoli, mizami, klopmi in vitrinami ponudimo udobje doma.

V podjetju Murales vemo, da več kot 200 ustvarjalnim rokam to odlično uspeva. S svojim znanjem, veščinami in posluhom za podrobnosti ustvarjamo vsakodnevno udobje za vaš dom. Od narave do ambienta. Od stola do sprostitve, ki vam jo ta ponuja. Od jedilne mize, ki združuje in zbližuje, do dobrot, s katerimi vas vabi k sproščenemu druženju.

Svoje delo smo opravili dobro, če se vi počutite udobno. Ko se nove generacije vračajo v Murales, vemo, da je kakovost naših izdelkov iz masivnega lesa prerasla v tradicijo.

V družbi Murales se ponašamo s tridesetletno tradicijo na področju specializirane izdelave stolov in jedilniških garnitur.

Postavitev prve žage in razrez hlodovine sicer segata že v zgodnja dvajseta leta prejšnjega stoletja, sama proizvodnja pa se je začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Iz teh časov izvirajo tudi naši današnji zametki in občutek za odgovornost do lastnega razvoja, tehnologije in končnega izdelka.

» MURALES SKOZI ČAS

Murales se nahaja na severovzhodu Slovenije, natančneje v Ljutomeru, izvažamo pa v države širom Evrope ter drugod po svetu, vse do Združenih držav Amerike.

Proizvodni program Murales

Osnovna dejavnost družbe Murales je proizvodnja masivnega sedežnega jedilniškega pohištva, stolov, miz, kotnih klopi in jedilniških vitrin.

Naše poslanstvo: 
lesu prisluhnemo in
iz njega ustvarimo najboljše.

Vizija in poslanstvo

Naše poslanstvo je ponuditi udobje, kakovost in nenazadnje tudi kanček prestiža, ki ga naši izdelki ponesejo v vaš dom. Iz naravnega materiala, ki nam ga podarja narava, in s svojim znanjem, preciznostjo in vestnostjo izdelujemo izdelke iz masivnega lesa, ki se prenašajo iz generacije v generacijo.

Postati želimo vodilni na področju izdelave in prodaje masivnega pohištva vrhunske kakovosti. Svoje znanje, dolgoletne izkušnje in potencial lastnega razvoja želimo v prihodnje utrditi na globalnem trgu ter se še intenzivneje uveljaviti pod lastno blagovno znamko.

Družbena odgovornost

Tega načela se dobro zavedamo in se kot sponzorji in donatorji uspešno vključujemo ter udejstvujemo v domačem okolju. Svoj prispevek namenjamo lokalnim klubom, društvom in posameznikom na različnih področjih delovanja.  

Zavest, da razpolagamo samo z enim okoljem, je pri našem delu vedno v ospredju.

To je botrovalo temu, da smo si pred skoraj dvema desetletjema uredili lastno žago, kar nam omogoča sledenje materiala od gozda do končnega izdelka. Domače prleško okolje nam nudi najkakovostnejši les ter prihrani dolge transportne poti in nepotrebni odtis na okolje. Pred nadaljnjo uporabo je treba les najprej dobro umiriti oziroma posušiti. To obdobje, ki lahko traja od pol do dveh let, je čas, ki ga naravni material nujno potrebuje in ki mu ga mi tudi namenimo. Da bi vam pohištvo dobro in dolgo služilo v vašem domu, ga na koncu obdelamo še z naravi prijaznimi vodnimi laki oziroma lugi. Trajnostna naravnanost nas tako spremlja od gozda pa vse do končnega izdelka. 

Kar okolju, v katerem deluješ, nudiš, to lahko prejmeš tudi nazaj.

V najboljši in naravni obliki.

Murales skozi čas

Zaupamo naravi. Zaupamo v les.

Kar narava ustvarja več desetletij in nam ponudi v obliki masivnega lesa, mora biti dobro. Vsak naravni material, tudi les, potrebuje svoj čas. Naše poslanstvo je, da mu prisluhnemo, ga spoštujemo in iz njega ustvarimo najboljše, kar lahko. Že desetletja.


Zgodovina

1920

S postavitvijo žage za razrez hlodovine v Ljutomeru se je pričela lesno-predelovalna dejavnost in z njo tudi storitve tesarstva, žage in trgovine. Proizvodnja se je ohranila do druge svetovne vojne, potem pa je bil obrat nacionaliziran.

1947

Lesno-predelovalni obrat se je priključil podjetju LIP iz Murske Sobote.

1951

S priključitvijo obrata k LIP Maribor je sledila preusmeritev v izdelavo raznega pohištva.

1962

Sledila je specializacija obrata v Ljutomeru za izdelavo kuhinjskega pohištva, zlasti stolov, miz in klopi.

1973–1974

Izgradnja nove proizvodne hale za montažo, izgradnja novih prostorov za strojno opremo in postavitev objektov za spremljajoče dejavnosti.

1984

Preusmeritev programa masivnega pohištva v izdelavo zahtevnejših kakovostnih izdelkov. Uveljavitev novih izdelkov sedežnega pohištva in jedilnic. 30 % izdelkov se izvozi na zahodni trg.

1988

Vestni in predani delavci proti koncu leta sprejmejo ključno odločitev, da si želijo samostojne poti in da so pripravljeni na nove podvige pod novo blagovno znamko.

1989

Pričetek današnje družbe Murales, ki začne samostojen razvoj pod lastno blagovno znamko kuhinjskega in jedilniškega sedežnega pohištva. Sledi izgradnja lastnega skladišča gotovih izdelkov. S tem družba lahko bolje organizira svoje prodajne funkcije in kupcem omogoči več kombinacij pri izbiri sedežnega pohištva in jedilnic.

1999–2008

Izgradnja skladišča za polizdelke, brusilnice, montažne linije, sodobne lakirnice, skladišča lakov, krivilnice lesa, skladišče žaganega lesa.

2000

Podjetje za potrebe proizvodnega procesa kupi obrat Žaga.

2009

Družba Murales praznuje 20. obletnico delovanja.

2018

Več kot 100 zaposlenih in posodobljeni tehnološki postopki s šestimi CNC-stroji družbi omogočajo uspešno rast in razvoj. Povprečna letna zmogljivost obsega dobrih 40.000 izdelkov in 5.000.000 € prometa. Družba deluje na skupaj 90.000 m2, od tega obsega pokriti del 45.000 m2.

2019

Družba Murales praznuje 30. obletnico delovanja. Novi prodajni pristopi tako na domačem kot tujih trgih, posodobitev proizvodnje in vpeljava sodobnih oblik in orodij trženja pa družbi omogočajo zdravo rast in razvoj izdelkov pod lastno blagovno znamko tudi v prihodnje.